Cupregler fr.o.m. säsongen 2011. Några ändringar och tillägg inför 2013.

 

Svenska triathlonförbundets allmänna regler för duathlon gäller. Som tillägg till dessa kan respektive arrangör ange egna regler i sina PM. Se till att komma till tävlingen med fungerande utrustning samt att vara väl bekant med bansträckningen. Extra viktigt är att hjälmen är hel och av godkänt fabrikat samt att cykeln har fungerande bromsar och att saker och ting är ordentligt fastsittande. Om så inte är fallet kommer funktionärerna inte att låta dig starta.

 

Poäng i cupen

Ordinarie tävlingar ger poäng till de 8 (åtta) främsta i tävlingsklassen enligt en fallande skala: 100, 95, 92, 90, 89, 88, 87, 86 poäng. Undantaget är SM i duathlon där poäng delas ut till de tolv främsta i seniorklassen enligt: 115, 105, 100, 97, 95, 94, 93, 92, 91, 90, 89, 88 poäng. Deltagande på korta banan, dvs mastersklass/juniorklass/ungdomsklass samt öppen klass med tävlingslicens ger samma poäng som en ordinarie tävling, alltså till topp-8 och med 100 poäng till ettan, men dessa poäng fördelas gemensamt mellan alla tävlingsklasser på korta banan. Det räcker alltså inte att t.ex. vara bästa K45-deltagare i mål för att få 100 poäng utan man måste vara först totalt på korta banan av de tävlande som har tävlingslicens.

 

Du får tillgodoräkna dig dina FYRA mest poänggivande deltävlingar. Vid lika poäng avgörs inbördes placering i tur och ordning av:

  • Antal segrar i inbördes möten (här avses inbördes segrar mellan de två tävlande)
  • Inbördes placering vid SM seniorklass
  • Inbördes placering i den sista deltävling som någon av de tävlande deltog i.

De tre främsta på dam- respektive herrsidan erhåller pris ifrån cupens sponsorer förutsatt att de fullföljt minst tre deltävlingar och erhållit minst 200 poäng.