Vansbro Halv-IM och två SM-medaljer

Stefhan trea. Mest nöjd över medaljen eller över att vara först med champagne-öppningen? Stefhan trea. Mest nöjd över medaljen eller över att vara först med champagne-öppningen?
Efter guld och silver i aquathlon-SM blev det guld och brons i triathlon för Mantra Sport!

Men först ut, i en annan del av landet, var Marika Wagner, Anton Zelikman och Stefan Hilke som körde en halv-ironman i Vansbro. Marika var 12:e tjej i mål med splittarna 32.16min, 2.37.00m och 1.46.40h fullföljdes loppets 1930m simning, 90 km cykel och 21.1 km löpning på 5.02.05h. Våra två herrar valde diametralt olika strategier, efter att ha simmat på 38.09 respektive 38.10 (utan att ha sett varandra!) gick Hilke all in på cykeln och noterade dagens fjärde snabbaste cykelsplit med 2.14.13h. Anton körde konservativt och lade istället kraften på löpningen. Med en kombination av mycket bra slutlöp av Anton och stora besvär för Stefan skilde till slut knappa fem minuter till Antons fördel. Sluttider för killarna 4.32.48 och 4.37.40h.

Samma dag gick alltså SM i triathlon på sprintdistansen. Den som stod för guldet var även denna gång Jenni Nilsson. Hon stack direkt på simningen, fick en stor lucka som sedan utökades under hela cyklingen. Löpningen blev en ren defilering och Jenni vann loppet och sitt första Triathlon-guld i karriären med över två minuters marginal. Så HÄR såg det ut.

Även Stefhan Andersen och Tom Honig var på jakt efter medalj. I herrloppet gjorde västeråsaren Joel Vikner som Jenni och stack direkt från skottet. Stefhan och Tom bildade jagande klunga tillsammans med NocOut-Gabriel och havregryns-Per. Åt Joel fanns inget att göra men Stefhan gav järnet för ett silver och passerades först på sluttampen av Per. Brons för Stefhan Andersen alltså! Och en fin femteplats för Tom Honig som höll undan precis för vilt spurtande Ludvig Fleetwood.

Här kan ni se loppen i sin helhet:
http://www.svtplay.se/video/1334954/triathlon-damer-6-7-12-30
http://www.svtplay.se/video/1334791/triathlon-herrar

Mantra Sport fick en lång exklusiv intervju med guld-Jenni som vi inte publicerar i sin helhet. Men tre frågor bjussar vi på:
1. Vilket blir nästa race?
Jenni: Svenska cupen i Västerås nu på söndag, olympisk distans. Helgen därefter blir det utlandspremiär med en europacup i Estland (även Stefhan A kör dessa två race, red. anm.).
2. Vi gissar att det är rätt många som hört av sig. Vilken är den skönaste komplimang eller grattishälsning du fått?
Jenni: Ja, direktsändning i TV verkar ha en viss genomslagskraft. Allt ifrån jobbarkompisar till min mormors granne(!) har hört av sig. Det känns naturligtvis otroligt stort att vänner och familj berättar att de blivit tårögda framför TV:n när de sett loppet. Roligast var nog sms:et som min mekaniker fick ifrån min kompis och triathlet-kollega Louise Rundqvist under loppets gång: "Det ser ruskigt stabilt ut det här. Det ska nog till ett slukhål för att stoppa henne nu."
3. Nämn tre faktorer som gör att det är just du som står högst upp på pallen idag!
Jenni: Det är tre killar faktiskt; Micke Sahlberg som lärde mig simma, Fredrik som gör ALLT för att jag ska må bra och kunna bli så bra som möjligt, och så min tränare Tomas Viker. Han gör så att jag gråter på träningspassen och så att jag får le på prisutdelningen. Och det är mycket bättre än tvärtom. Och som en fjärde bonusfaktor kan jag tillägga att uppladdningen var optimal. Här är det läge att skicka ett stort tack till Gustav och Sara som ordnade ett suveränt boende långt ifrån hetsen i stan.
loading...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln