Två medaljer i Aquathlon-SM

Mantra Sports triathleter Jenni Nilsson och Tom Honig mjukstartade helgen med Guld respektive Silver i SM i Aquathlon (Biathle) i Halmstad igår. Distansen var 1500m löpning+200m simning+1500m löpning och tävlingen avgjordes på en mycket publikvänlig bana i och omkring ån Nissan som går rakt igenom centrala Halmstad.

Jenni vann loppet på tiden 15.32 vilket var 10 sekunder snabbare än Louise Nilsson från IS Göta. Louise, som startade loppet väldigt offensivt och ledde fram till andra växlingen, hade ytterligare 11 sekunder tillgodo på Ida Salonen, IK Trasten.

I herrloppet drog Tom upp ett bra tempo och höll ihop med junioren Gabriel Sandør ifrån IK NocOut loppet igenom fram till 200 meter kvar. Där satte Gabriel in en avgörande kick som gav en liten lucka direkt och till slut seger med fyra sekunder. Trea på mycket behörigt avstånd var Jonas Colting, som direkt efter målgång och fyra hyperventilationer inför TV-kamerorna ljudligt redogjorde för hur många SM-guld han minsann redan hade när de små juniorerna på guld- och silverplats föddes.

Imorgon lördag går den tevesända triathlonsprinten med start 12.30. Även där finns mycket goda medaljchanser för Mantra Sport.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln