Mycket Mantra Sport i Väsby Duathlon

Onsdagen den 1 maj åkte vi till Upplands Väsby för att köra Väsby Duathlon. Tävlingen var nummer tre i Svenska Duathloncupen och samlade 95 startande vuxna och 26 barn, rekord för svenska duathloncupen och för Väsby Duathlon. Första löpsträckan var en klassisk triathlonfemma som täten avverkade på 14 minuter. Mantra Sports junior Tom Honig tryckte till lite i Honig-backen som dyker upp efter en dryg km och fick några meters lucka.In till växling hade han dock med sig klubbkompisen Fredrik Swahn och ytterligare en kille.

 

Ute på cyklingens 20 km kunde Fredrik köra ikapp och ifrån och skaffade sig en ganska rejäl ledning. Fredrik vann slut på 51.32 min, Tom Honig sexa, Stefan Hilke åtta och i motionsklassen Björn Winell först på 56.07 och debutanten Trausti Evans en bit därefter.

 

I damklassen var det mindre dramatiskt, Mantra Sports Jenni Nilsson tog tidigt kommandot och utökade sin ledning genom hela loppet. Jenni vann slut på tiden 58.27 minuter vilket var 3.42 min före nästa tjej. Debut med bravur även för Åsa Hilke i motionsklassen.

 

Mantra Sport tackar Väsby SS Triathlon för ett formidabelt arrangemang och för det stöd vi alltid känner ifrån denna vår vänförening. Dessutom tackar vi alla ditresta supporters och fotografen Jennie Malmberg som står för bilderna nedan.

 

Väsby Duathlon var deltävling nummer tre i Svenska Duathloncupen, återstående deltävlingar är Brottby Duathlon 5 maj, Linköping Duathlon 11 maj, Knivsta Duathlon inklusive SM 25 maj och Uppsala Offroad Duathlon 7 september. Eventuellt kan Lidingö Duathlon eller en ersättare till denna tävling dyka in i cupprogrammet under säsongens gång. De tio snabbaste deltagarna i varje deltävling samlar poäng enligt en särskild skala, men fokus ligger på att erbjuda såväl motionärer som elit en serie fina, enkla arrangemang som start på säsongen.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln