Mer från Martin M - Bore Cup 4!

Idag var det dags för tävling igen när Bore cup gästade Björklinge. Mantra sport var representerade av Fredrik, Gustav och undertecknad. Förutsättningarna var klarblå himmel, strålande sol, vindstilla och några kallgrader. Trots temperaturen var det verkligen vår i luften och med tanke på att asfalten visat sig i stan hoppades vi på bra underlag.

 

Fredrik hade ringt arrangören i slutet på veckan och blev rekommenderad att lämna dubbarna hemma då ispartierna var lätträknade. Efter loppet gällde diskussionen om banan var 60, 70 eller 80% täckt av isgata. Det pratades till och med om det sämsta underlaget någonsin i vintercupens långa historia men det var bättre att fokusera på det som gick att påverka.

Gustav och Fredrik valde att springa 15 km (2 varv) medan jag valde motionsklassen och 7,5 km ( 1 varv). Jag var riktigt nyfiken på formen efter en lite lugnare träningsperiod men också lite orolig för en höft som spökat lite. Måltiden för egen del var att gå in under 30 minuter!

 

Fredrik som är känd som en frusen kille chockade björklingepubliken och kung bore med att springa i kortbyxor! Startskottet gick och vi började svagt uppför. Efter en liten bit kom vi in i första villaområdet och skridskor hade varit det bästa skovalet. I det här läget var ju benen pigga så det gick ganska bra att trippa fram. Noterade att det var förvånansvärt kuperat och att mellantiderna var lite märkliga och ojämna till en början.

 

Alla löpare hade en lapp på ryggen med "klasstillhörighet" (alltså inte "öfre medelklass" utan t ex. M40, M 60 eller motion) vilket motiverade lite extra när jag valde ryggar. Underlaget var mycket varierat och bucklig is varvades med blankis och torr asfalt. Detta gjorde att löpningen blev mycket ryckig och jag hade svårt att hitta någon rytm i mina Saucony Kinvara 3.

 

Något förvånad passerade jag ändå 5k på höga 19 och fick lite extra energi. Försökte göra ett ryck på andra dam Dace Landström från Vallentuna som hade ett riktigt bra svar på detta och dansade ifrån mig med sina broddar. Känslan här var som att vara jagad i en mardröm, jag sprang för fullt men kom ingenstans.

 

Lyckades ändå hålla farten hyggligt och gick i mål på 29:52! Enligt Gustavs garmin var också varvet 7,5 km. Gustav nöjde sig med ett varv och kom in strax efter mig. Han kom från en tuff träningsvecka och gjorde klokt i att inte halka vidare och riskera skador. Tillsammans kunde vi efter en liten nerjogg se Fredriks solbrända ben skutta in som segrare) på 52:28 före Andreas Bergstedt, Enhörna och Jonatan Alveus, UIF.

 

Jag skulle precis lämna Björklinge när Fredrik och Gustav började sälja in bastun som enligt deras uträkningar borde vara varm vid det laget. Det gick inte att tacka nej till. När jag gick in i bastun möttes jag av en naken kvinna som drog igen dörren. Efter att ha rättat till handduken och samlat ihop mantragrabbarna gjorde vi ett nytt försök. Denna gång var vi välkomna in i den gemensamma bastun. Som extra krydda saknades lampa. Fredrik hoppade genast upp på översta hyllan mellan två råbarkade kvinnor från Gävletrakten och började prata löparminnen. Både jag och Gustav satt som skolpojkar på första parkett. Bastubadandet avbröts bryskt efter 2:46 när en av de råbarkade kvinnorna kastade en skurhink på aggregatet som tog bort den sista värmen i den fingervarma bastun.

 

Sammanfattningsvis en suverän löpdag och ett härligt äventyr med Mantra sport!

Martin Malmberg

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln