Rapport från verkligheten / Gästbloggare Martin M

En av Mantra Sports medlemmar rapporterar ifrån verkligheten, närmare bestämt ifrån helgens deltävling i löparserien Bore Cup, den tredje av fyra deltävlingar under vintern.

 

Ny tävling denna helg då Bore cup hade sin tredje deltävling i Sävja. Uppsala löparklubb var arrangör och det gick att springa 5 eller 10 km. Tidigare i veckan tänkte jag att jag skulle springa loppet om det var bra väder. Trots rejält snöfall dygnet innan var jag riktigt sugen på att "tävla" denna helg. Den mentala uppladdningen var kort då jag sent fick klart med barnvakt. Den fysiska uppladdningen var kort (2 km) då jag är tidsoptimist.

 

Anmälde mig till skillnad från de flesta andra till 5 km som enbart fanns som Motionsklass för herrar. Träffade Patrik och Jonas från skölsta, Jonatan Alveus ( som vann) samt Christian Dahlman före start. Dahlman som bor i Sävja gav lite tips kring banan och vilka partier som var lätta respektive tuffa. Starten var lite speciell. Det fanns ingen speaker och jag stod i startfållan och pratade med Patrik när jag hörde ett pistolskott. Tur att reflexen var att starta klockan och börja röra på benen istället för att kasta mig ner på marken.

 

Underlaget var några cm nysnö/modd och det var halt på vissa ställen. Första biten var svagt uppför och jag försökte ta det lugnt. Passerade 1 km på 3:59. Sprang med Kinvara utan broddar och försökte tänka på att ha en hög stegfrekvens. På raksträckorna gick det bra med underlaget men det var många skarpa svängar som förstörde fäste, rytm och fart. 2 km passerades på 8:01 och 3 km på 12:03. Här försökte jag göra en ökning och jaga ikapp 2 gubbar som länge legat 15 meter framför. Jag åt upp avståndet men de många tvära svängarna gjorde att 4 km passerades på 16:00. Jag fick sträcka ut ordentligt nedför mot målet. Tryckte på in på upploppet och blev positivt överraskad när klockan stannade på 19:33.

 

Gissar att sista kilometern var lite kort men på dagens underlag är 19:33 inget annat än ett riktigt bra kvitto! Två vindsnabba damer ( tjejer) kom före mig på höga 18 men för att smycka storyn ytterligare var de i en annan klass.

/Dagens bästa motionär!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln