3000m-upplösningen -and more!

Först en rapport ifrån förra helgens 3000-meterskamp, det blev precis så jämnt som förhandssnacket indikerat. Killarna höll ihop fram till sista varvet, och Gustav med ryggtavla som en lagårdsvägg hade täten. Men när klockan ringde för sista varvet och Martin fick hänga av sig monokeln och fracken så visade det sig att han hade en växel till att lägga i. Det blev fina 10.47 och 10.53 för grabbarna. Tom Honig snäppet före med 9.15, säsongsbästa och ca 10 sek ifrån DM-medaljerna. Kompletta resultat på www.ranas4h.nu

 

Lägret då? Jo, Tenerifa fortsätter att leverera fantastiska träningsförutsättningar, vädret är prima varje dag och cykelbackarna är helt galna. Vad sägs om 33 km konstant stigning upp till Teide, snittlutning knappa 7%! Lägerdeltagare kommer och går, förutom de som presenterades mer ingående i ett tidigare inlägg har vi fått hit:

 

Oscar: långdistansare ifrån Jönköping, som fortfarande är kvar och som stannar till mitten av april. Hans kockkunskaper är bara en av många anledningar till att han blivit populär hos alla i gänget.

 

Daniel: orienterare/cyklist ifrån Sigtuna som tillsammans med undertecknad startade Project One under lägervistelsen. Ett missförstått projekt som hade kunnat få avgörande betydelse för kommande generationer. Daniel åkte hem 20 januari för att återuppta civilingenjörsstudierna i Uppsala och...om sanningen ska fram...även för att nussa med flickvännen lite. Tre veckor är en lång tid att vara ifrån kärestan.

 

Marika: cyklist, brandkvinna och f.d. triathlet/duathlet som under sina 14 dagar här lär ha trampat ihop säkert 60 timmar cykel. Förutom det och att avnjuta engelska frukostar på pittoreska caféer hann hon med att ta parti för de svaga i samhället, när vi andra hånskrattade åt West Side Storytellerbloggarnas tillkortakommanden utbrast hon hellre: "Naaaah, nej men...men lilla Snutten"

 

Trulle: brandman, hobbylöpare, sångare i Silly Season och den första mannen i lägret. Alltså någon som inte skuttar runt i kompressionskläder och skärmmössa, någon som har en alternativ definition på begreppet "sexpack" och någon som inte behöver stirra ner på en sjua, sexa...eller värre som första siffra på badrumsvågen. Tyvärr blev det bara en vecka för Trulle på ön, men det blev en vecka av hög klass för både honom och omgivningen.

 

Kristoffer: ordvitsarnas okrönte konung, maratonässet från Åkullsjön i Västerbotten som drog ihop 37 mil löpning på två veckor och där emellan agerade nattjour åt nyblivna hustrun på hemmaplan. Krille lyckades hitta den hittills sämsta taxichaffisen på ön och blev avslöppt 7 km ifrån boendet vid ankomsten. Åkte hem förra torsdagen och ersattes av Anton.

 

Micke: kaffespecialist, bergsbestigare och Hilkes polare från Väsby. En ruskigt skön och underhållande kille som hann med att se det mesta och bästa av ön under sina sju dagar här.

 

Anton: norrlänning i grunden och växelvis boende i Uppsala och Umeå. Inte ens han själv håller reda på hur många gånger flyttlasset gått mellan dessa orter längre. Anton hyrde cykel och kompletterade sin löpträning med det och med vattenlöpning. Såg till att visa triathleterna hur man springer lång backe en av de sista dagarna. Åkte hem i torsdags.

 

Jonas: SCT:s stolthet som förutom tempocykel hade med sig 14 Snickers och 3 kilo Vitargo för två veckors vistelse. En baissare av rang som varit "sjuk" de sista 5 veckorna innan lägret och som fortfarande ansåg sig vara det efter 55 timmars träning under de två veckorna. Hemresa idag söndag.

 

En nyhet för medtävlare och siffernördar är att Stefhan Andersen släppt på lägerskretessen och börjat läcka ut lite siffror då och då. "Ingen kommer undan" och "allt jag skriver är sant" är två nykläckta citat ifrån den militante veganen, så håll lite utkik där. Bland annat påstår han att jag cyklat starkt emellanåt, och det är bara att erkänna att det har känts bra. Löpningen går också fint även om alla intervaller har genomförts på den s.k. Hundskitsrundan som med sina 25% uppförsbacke och 25% nerförsbacke ibland knytnävsstora stenar är svår att relatera fartmässigt till asfaltslöpning. Och det bästa av allt: jag har inte simmat en meter!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln