Clash of the Titans

En av få tunga händelser jag kommer att sakna därhemma är giganternas kamp, mina två adepter Gustav och Martin som gör upp i en ärlig kamp över 3000 meter vid inomhus-DM i Västerås nu på lördag.

 

Gustav är bondsonen ifrån Långhundra socken, uppväxt på havregrynsgröt, bacon och rå potatis med en högaffel i ena handen och en motorsåg i den andra. Martin är hans motsats, kritstrecksrandig kostym är minimikravet när han går ut och hämtar tidningen på morgonen.

 

Killarna har sprungit rätt jämnt med varandra under hösten och vintern även om de valt väldigt olika strategier. Medan slitvargen Gustav har varvat löpningen med simning och cykel har finsmakaren Martin valt att uteslutande löpa. Eller som han själv uttrycker sig i senaste numret av Dagens Industri:


"MM-gruppens uttalade strategi för Q4 och Q1 är att fokusera på kärnverksamheten för att på så sätt plocka marknadsandelar ifrån mer diversifierade aktörer på marknaden."

 

Båda grabbarna har varit på mig och försökt få mig att utse en favorit...det är väldigt svårt. Men vi kan titta lite på styrkorna hos var och en.

 

Hemligt vapen:


Gustav har en ryggtavla som en lagårdsvägg. Har han väl fått täten måste bakomvarande springa en omväg på ca 25 meter för att ta sig runt och förbi. Det kan bli rätt tight på de doserade 200-metersbanorna.

 

Martin: Glöm vassa armbågar, här gäller strategi och proffsmingel. Vi säger så här, om någon hör Martin nämna ordet "optionsprogram" för någon utomstående löpare i omklädningsrummet innan loppet och samma utomstående löpare sedan råkar trassla in sig i Gustavs ben med ett varv kvar, så är det inte säkert att de två händelserna är helt oberoende av varandra...

 

Även bloggens yngre läsare har visat stort intresse för den kommande bataljen och har fått maila in sina frågor till killarna.

 

Vi börjar med Gustav:

Favoritdjur: Gris

Favoritmat: Det är också gris
Hur tränade du som liten: Träning fanns det inte tid för. Jag började dagen med att mjölka gårdens 600 kor, mata grisarna och hässja hö. Sen fick vi småttingar "smaka riset" innan det var dags för frukost. Ofta hade klockan hunnit bli sex vid det laget och det var dags att springa de 17 km till skolan inne i stan...Knivsta.
Har du något särskilt råd till de ungdomar idag som är ute i spåret och tränar för framtida stordåd: Ja. Ur vägen skitungar, för här kommer jag!

 

Och så Martin:
Favoritdjur: Travhäst, gärna en framgångsrik.
Favoritmat: Inkokt gös.
Har du något särskilt råd till dagens tränande ungdom: Ja, det är ju många barn idag som tror att de bara kan ge sig ut i skogen och lattja lite hur som helst. Vad de glömmer är vikten av en riktigt modern GPS-klocka med alla funktioner. Och framför allt, en ordentlig mjukvara som möjliggör analys och uppföljning av genomfört arbete.

 

Vi kan bara önska killarna lycka till, och kom ihåg att inte ta saken på för stort allvar. Mantra Sports tredje löpare på startlinjen är nykomlingen Tom Honig som bör befinna sig något varv före Titanerna om allt går som det ska. Tom tillönskas lugna nerver, lätta ben och friska lungor. Och kom ihåg att varva Gustav på bana fyra om det blir aktuellt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln