En helt vanlig tisdag

Jenni vässar pannbenet på stationär hoj 2008. "Nästan allt går" är ett klassiskt citat numera. Jenni vässar pannbenet på stationär hoj 2008. "Nästan allt går" är ett klassiskt citat numera.

Vad härligt det är att kunna dra ihop ett träningsgäng på åtta pers och en hund. Till ett tröskelpass med tusingar i duggregn och 2 plusgrader. En helt vanlig tisdag. Klockan nio på morgonen. Och vilken komplimang att få till synes vanliga människor att inte bara ställa upp på utmaningen, utan även att ta ledigt ifrån jobb och familjeplikter större delen av förmiddagen för att träna i det lilla dagsljus som går att uppbringa i slutet av november. Det var precis vad som hände under tisdagmorgonen. Nu återstår bara att bli lite snabb...så att man kan hänga av den där hunden någon gång till våren kanske. Det var lite som att springa med min maratonkompis Kristoffer Österlund, precis när man tror att man har honom under massiv press tar han obehindrat en omväg rakt genom ett snår och över stock och sten, för att plötsligt dyka upp 10 meter framför mig med ett million dollar smile på läpparna.

 

Pass två var ett lätt kalibreringspass på Monarkcykeln. Det var alltså cykelns effektvisning som skulle kalibreras. Eftersom 828:an har ett par onödiga nonsensfunktioner istället för det mer relevanta "snitteffekt" fick jag själv kalibrera fram det sistnämnda. Du som kör en Monark 828 bjussas härmed generöst på siffran 0.07188 kcal/(W*minut). Om du efter genomfört pass förbrukat till exempel 1000 kcal på en timme räknar du med formeln 1000/(60x0.07188) snabbt fram att du snittat 232 Watt under passet. Monarken är verkligen en premiumprodukt för dig som vill bli stark på att cykla och vill ha koll på din träning. Kom gärna och provkör den hos Mantra Sport och bilda dig en egen uppfattning.

 

Dagens tredje "pass" var multikulti-fotboll med ett gäng småkillar i kvarteret. Kanske 12-13 år gamla, viktklass 40-50 kilo. Efter avslutad match hör jag dem småsnacka med varann: "Alltså, du är en biff. Du skulle typ kunna ta ner min farsa." Dem andra killen replikerar: Ahh, tror du det? ...och får svaret "Ja, lätt, om nåt år i alla fall. Du vet, vuxna blir bara gamlare och gamlare för varje år".


Och så fick man lära sig något viktigt den här dagen också.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln