Svensk Vinter och dess alternativ

Camp Florida 2011 med en tung laguppställning: Jenni "Rultan" Nilsson, Daniel "Man Boy" Engblom, Mikael "Swedish Fish" Sahlberg, Louise Nilsson och Kristoffer "KP" Persson. Camp Florida 2011 med en tung laguppställning: Jenni "Rultan" Nilsson, Daniel "Man Boy" Engblom, Mikael "Swedish Fish" Sahlberg, Louise Nilsson och Kristoffer "KP" Persson.

Den 13:e januari 2010 gjorde jag slut med Svensk Vinter. Förhållandet hade då varit rätt frostigt en längre tid och det var dags att göra något. Efter en time-out på en månad året innan där vi fick tillfälle att umgås med andra blev det helt tydligt, vi var helt enkelt inte gjorda för varann. Hon gjorde allt för att göra livet surt för mig och utnyttjade mina svaga punkter för att skicka på mig en massa tråkigheter. Jag å min sida klagade så fort hon visade sitt fula tryne och hade sällan något vackert att säga om hennes personlighet.

 

Istället förälskade jag mig i Florida, en betydligt trevligare bekantskap som hade en helt annan känsla för vad jag behövde när vintermörkret börjar sätta in. Efter fyra fina vintrar inklusive en smekmånad 2009 kände jag ingen saknad av Svensk Vinter. Och det hela verkade vara ömsesidigt, som på beställning smög hon sig fram och körde kniven i mig precis en eller två veckor innan min inbokade avresa. Och när jag kom hem igen tog det bara någon vecka innan hon stack sin kos igen.

 

I år är det dags för en lite eldigare och kurvigare donna, Tenerifa, att stå för sällskapet när fröken Vinter tar över här hemma igen. Hon lockar med 25 grader och sol och fina serpentinvägar samtidigt som Svensk Vinter laddar för rysskyla och snöstormar.

Som vanligt blir vi ett bra gäng som tränar ihop där nere. Det lutar åt en fin mix av tunga träningsmissbrukare och lite mer normala människor som kommer mer för solen och miljöombytet.

 

De som finns där redan nu är tre tungisar varav två varit med i Florida förr. Louise Rundqvist (en annan Louise än på bilden) var med nu i våras och körde under sensommaren bland annat till sig ett SM-guld i halvironman, Stefhan Andersen var med 2011 och blev bland annat SM-femma i somras och Patrik Nilsson är ny i gemet och han var precis som Louise SM-vinnare i halvironman i år. Värt att notera är att alla dessa tre tävlar för olika klubbar medan några av de som kommer ner lite senare inte tävlar för någon klubb alls. Det är så vi jobbar, ingen exkluderas, vi har till och med haft deltagare ifrån Stockholm City Triathlon med på en del kortare sammankomster, och det har gått bra.

 

Vad vi alltid prioriterat när det gäller lägerdeltagare är att det handlar om sköna lirare de 21 av 24 timmar som vi INTE ägnar åt träning. Jag bryr mig egentligen inte jättemycket om huruvida jag får sällskap genom hela intervallserierna eller inte, betydligt viktigare är att man kan skratta, ha kul och hjälpas åt under de där andra 21 timmarna...(eller i Stefhans fall 16 timmar). Och sen det här med tjejer! Av någon anledning gillar jag tjejer. Och på läger kan de göra underverk för hela dynamiken och känslan i gruppen. Därför känns det kanon att så många som fem tjejer är påtänkta för årets upplaga, nu hoppas jag bara att de alla gör allvar av planerna och kommer ner. Men kanske inte samtidigt...för det finns även en baksida med tjejdeltagandet, deras inbördes konkurrens som man ibland får känna på. Men mer om det en annan gång kanske, nu laddar vi för Camp Tenerifa 2012/13.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln