Bikefit med Klas Johansson

Trots att det går mot vinter och skräpväder är inte cyklingen nerlagd för säsongen. Istället siktar vi mot nästa säsong och som ett led i detta bjöd vi i veckan in Klas Johansson från Probikefit, professionell bikefit-guru och f.d. elitcyklist.

 

Bikefit handlar om att optimera cykelns inställningar utifrån aerodynamik, komfort, skadeprevention och det läge där du kan leverera högst effekt. Stor hänsyn tas till vilken distans du tränar för, den som ska köra 30 km tempolopp klarar betydligt sämre komfort till förmån för aerodynamik till skillnad från den som t.ex. tränar för ironman och har 4-6 timmar i sadeln i varje tävling.

 

Klas gjorde verkligen ett gediget jobb, jag har svårt att tänka mig att de proffslag han jobbar med till vardags får en bättre behandling än vad vi fick. Personligen kände jag nästan att jag satt på en ny cykel efter att han skruvat och mixtrat till perfektion. Återstår att se om vi cyklar snabbt till våren bara.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln