Oktobers första soliga dag?

Idag var tjejerna i majoritet på tröskelpasset på ridstigen. Jag gillar tjejer. I synnerhet de här tjejerna. Förutom Lovisa och Petra på bilden, som glädjande nog varit återkommande fenomen på de här passen, dök ytterligare en snabb dam upp. Inga Kazlauskaite, litauisk landslagsorienterare som förutom att vara just det är en störtskön tjej med en all in-mentalitet som är få förunnad.

 

Inga tyckte 9x5minuter var lite långt för ett intervallpass, men istället för att då gå ut lugnt pressar hon 100% från start och jag får springa på bra första 500 innan hon släpper min rygg. Förutom att springa fort har hon den där härliga kombinationen av integritet, humor och generositet. Hon är knappast tjejen som kastar puss och kram omkring sig i varje sms. Men när hon på sista intervallen med 1 minut kvar att springa och med 30 meters försprång vänder sig om och skriker "kom igen då" och ökar farten ler jag gott inombords. När hon sen håller undan med en halvmeter och ger mig ett snudd på omärkligt smile för detta slår det mig att hon är den enda löpartjej jag vet som gör en sån grej. Jag hoppas att jag får se mer av dig på dessa pass, Inga.

 

Varje tisdag och fredag träffas vi kl 9 och springer långintervaller på en 3 km lång ridstig. Just idag var det strålande sol för första gången på hur länge som helst, men allt regn har gjort att stigen bitvis är ren lervälling. Det blir man stark av i alla fall. Många tycker att 9.00 en vardagmorgon är en konstig tid för träning. Själv tycker jag att alla som gillar dagsljus och skogslöpning mer än reflexvästar och trottoarer allvarligt ska fundera över sin prioriteringsordning. Ni är varmt välkomna att vara med. Och nej, du behöver inte vara landslagsorienterare för att platsa i gänget.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln