Clermont och influensa

För 2 veckor sen åkte jag och Micke på en riktigt bra resa till Clermont i några dagar. Micke var där för att kör en ITU-sprint och jag passade på att haka på för att få se nåt annat än Jacksonville. Vi bodde i ett "Homestay" som innebar att vi fick en hel övervåning för oss själva hemma hos ett par som var intresserade av triathlon och gärna lät tävlande bo gratis i deras hus. Det var ett riktigt trevligt par som lämnade oss ifred när vi ville men bjöd med oss på middag en av kvällarna där vi fick träffa en av britterna som också skulle köra tävlingen. 

 

Clermont är lite av ett träningmecka och många proffs bor i eller besöker staden för träningsläger. National training center är stället där de flesta triathleter och löpare hänger. Det finns 50-m bassäng utomhus, ett stort gym och en friidrottsarena på området. Det är lätt att bli inspirerad i den miljön, jag blev lite starstruck när jag stötte på Tyson Gay i lobbyn. Träningen gick iaf väldigt bra när jag var där. Jag träffade en Kanadensisk marathonlöpare i löpspåret som jag körde ett par riktigt bra pass med, han är god för 2.15 på maran så långdistanspasset vi körde blev nästan tröskelpass för mig...

 

Det var riktigt kul att se Micke på tävlingen. Han var lite missnöjd med simningen som är hans starkaste gren men den bestod också mest av vattenlöpning och delfinhopp eftersom det var riktigt grunt vatten. Efter det gjorde han en stabil cykling och en riktigt bra löpning så att han placerade sig i mitten av fältet som var av riktigt hög internationell klass. Kanonbra jobbat!

 

Det tråkiga med resan var att jag blev smittad av influensan av de vi bodde hos. Den bröt ut på söndan efter att vi kommit tillbaka till Jacksonville så det blev en riktigt jobbig vecka förra veckan med feber och ont i kroppen. Nu har jag börjat återhämta mig men är fortfarande ganska seg. Det innebär att det förmodligen inte blir några fler tävlingar för mig de sista veckorna utan att jag försöker komma igång lugnt igen. 

 

De andra ska däremot springa ett millopp i helgen, alla är i bra form så det kan nog gå riktigt fort för dom!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-