Full fart!

Nu är jag i full träning efter helgens förkylning. Har kunnat träna på bra sen i måndags och idag blev det en riktigt tuff dag med 93 minuter cykel på morgonen, en timmes simning vid lunch och sen intervaller på AlterG-bandet på eftermiddagen. Jag körde samma pass som förra veckan med 5 x 1 mile i 12miles/h men kortade av vilan till 1.30 och ökade kroppsvikten till 82%. Det kändes tungt men det är kanske inte så konstigt med tanke på att det var tredje passet för dagen. Det är perfekt att kunna köra på med hårda intervaller trots en fotled som bråkar. Jag lyckades stuka till foten igen igår när jag sprang på stigarna med Fredrik så från och med nu blir det att tejpa den ordentligt när jag ska ut bland rötterna. Den enda nackdelen med AlterG-bandet är att det blir sjukt varmt under "blåsan". Jag svettas mycket i vanliga fall men ser ut som en sprinkler när jag springer på bandet. Om ni vill se hur bandet ser ut och fungerar kan ni kika på filmen här nedanför, tyvärr går inte "våra" band inte upp i mer än 12 miles/h (19.3km/h) så några världsrekord blir det tyvärr inte...

 

Det är varmare än normalt här i Jacksonville för tillfället, 15-16 grader på morgonen vid klockan 8 och 27 mitt på dan. Kan inte bli så mycket skönare, perfekt för att ta löpning när de är lite kallare och sen cykel i värmen.

 

Jag har fått en ny frisbeegolfkompis i huset. Daniel anlände i måndags och har tydligen spelat mycket men för längesen. Han har redan inhandlat discar och premiärturen blir imorgon efter ett långpass på cykeln. Upp till bevis!

 

Nu är det dags för film och kvällsfika. Efter att ha läst boken Istället för doping har vi ett nytt favoritkvällsmål. Receptet ser ut såhär:

  • 2 dl "tung" vispgrädde
  • En ordentlig skopa jordnötssmör
  • Några nypor blandade nötter
  • Valfri frukt vanligtvis banan eller äpple
  • 1-2 råa ägg (Valfritt, förstör känslan av efterätt, mest Fredrik som kör med det)
  • Kanel
  • Dryga vid behov ut med fetmjölk

Det tog emot lite första kvällen, speciellt grädden frambringade lite kväljningskänslor men nu är det kvällens höjdpunkt. Bra sätt att få i sig mycket energi och riktigt gott!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-