Camp Florida dag 3-10

Dagarna har rullat på med fantastiskt väder och bra träningsdagar. Förra lördagen innebar premiär på årets lägercykel, en Dura Ace-utrustad Cannondale Six13 av 2006 års modell. En riktigt fin modell som jag hade förmånen att köra på redan för fem år sedan. Det är den enda cykel genom åren som jag ångrat att jag gjort mig av med. Så det känns ruskigt bra att grensla en Six13 igen (6 och 13 syftar på atomnumren för de grundämnen den är byggd av).

 

Dessa dagar har också inneburit löpträning med legendaren Paul McRae och utprovning av tempocyklar åt Jenni och Anton. Och simning. Utomhus! Alla vet vi att simning är världens kanske bittraste sport, men så mycket lättare det blir när man får simma i en utepool. Och när killen som släpper in oss där heter Duff. Bara en sån sak. Duff-man.

 

Dessutom har jag hunnit vara "skadad" och blivit hel igen. Tack vare Bruce, en stenhård kines som hittade problemet och fixade det med aggressiv massage och lite triggerpunktsbehandling. Jag trotsade min studentsnålhet, förvärvad genom år av leverne under stram budget, och pungade ut med de $90 (drygt 600 spänn). Det var tjockt värt det. Så pass att jag bokade in ett besök till om knappt två veckor för att hålla problemet borta även framöver.

 

Även de ca 10 träningsfria vakna timmarna varje dag håller hög kvalitet. Bra matlagning och återhämtning och fint kvällshäng med värdparet Owen och Jo som också är löpare/duathleter/triathleter. En av de stora fördelarna med USA som lägerdestination är att man kan prata och umgås med urinnevånarna utan tolk eller alltför skumma kulturkrockar. Nästan en förutsättning när man är borta så pass länge som vi är i år.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-