Sommaruppdatering -sponsrade teamet

Veckorna rullar på och det finns en hel del att uppdatera er om, vi tar det enkelt och sansat person för person:

 

Patrik Engström: Sedan framgången i Stockholm Marathon har det av naturliga skäl varit en del vila på programmet för Patrik. Åtminstone vila ifrån tävlingar. En liten skada smög sig in och gjorde det uppehållet längre än önskat men nu är det ordning på torpet igen. Huvudmålet för vår bergsget är Lidingöloppet, en tid helst under 1.45 och så få svenskar som möjligt före i resultatlistan är målet. Eftersom träningen inriktats lite mer åt fart- än åt maratonhållet de senaste månaderna kan även SM på 10.000 i Gävle i mitten av augusti komma i fråga.

 

Micke Sahlberg: I mitten av juni blev Micke 4:a i en triathlontävling över olympisk distans i Örserum (1500m sim+40 km cykel+10km löpning). Trots att de sista 1300m simmades utan glasögon (se bild nedan) kunde Micke hålla ihop loppet bra. Framför allt gladdes vi åt dagens bästa löptid, extra härligt då Micke satsat särskilt på den grenen i år.

 

Därefter har Micke ägnat dryga två veckor åt en resa till Ghana. Vi såg oss tvungna att be om en exklusiv intervju för att ta reda på lite mer om detta.

-Ghana, Afrika? Åkte du för att skövla regnskog, rida elefant eller bara för att bli smal och brun?

-Nja, möjligtvis det sistnämnda. Men i första hand var det en familjeresa, vi bodde där nere en tid för många år sedan så nu var det dags att åka och se efter vad som hänt sedan sist.

-Hur var träningsmöjligheterna då? Lite knepigt med cykel och sim va?

-Jovisst, men det hade jag räknat med. Men även löpningen var lite speciell, det var verkligen inga andra som skulle komma på tanken att göra detsamma. Efter några dagar valde jag att säga att jag var fotbollsspelare istället och blev plötsligt betraktad som väldigt seriös istället för totalt efterbliven. Fotboll är oerhört stort i Ghana. Totalt kunde jag i alla fall skrapa ihop ca 20 mil löpning på drygt två veckor, trots en brutal luftfuktighet som knockade mig totalt ifrån start.

-Hur ser du på resten av säsongen nu? Vilka tävlingar kan bli aktuella?

-Jag kör sprinten i Kalmar och sen Stockholm Triathlon tror jag. Dessutom är jag sugen på att testa någon mer europacup innan jag rundar av säsongen med lite rena löptävlingar under hösten.

 

Jenni Nilsson: Vid sprint-SM och stafett-SM i triathlon i Halmstad i början av juli gjorde Jenni kanske sitt livs starkaste lopp. Såväl lördagens individuella lopp över 750m+20km+5km som söndagens mixed-stafett 4x(265m+8km+1.2km) var riktiga fullträffar. Efter en knepig simning i Nissan strömma vatten växlade Jenni till cykeln som 14:e tjej av 30 startande. Därefter började jakten och konkurrenterna halades in en efter en. Fyra tjejer hade fått för stor lucka för att åkas ikapp men i den förföljargrupp på 8 personer var det bara en som sprang ifrån Jenni till slut. Alltså en 6:e-plats till slut och ett rejält formbesked.

 

Ett sammansvetsat Väsby SS-lag kunde sedan under söndagen köra hem ett silver framför näsan på Dalregementets IF. Detta efter stabila insatser rakt igenom av i tur och ordning Louise Nilsson-Stefhan Andersen-Jenni Nilsson-Magnus Nyberg...där den sistnämnde uppnådde hjältestatus genom att plocka in ett till synes ointagligt försprång till andraplatsen.

 

För Jenni blir det nu Arvika Triathlon (Olympisk distans) den 23 juli och en sprintdistans i Kalmar 5 augusti. Utöver detta någon mindre plojtävling samt några renodlade löptävlingar på 5 och 10 km. Kanske en sen utlandstävling också...

 

Erik Norén: Har legat lågt med duathlon- och triathlonsatsningen i år och istället kört långloppscupen i MTB. Samtliga 4 deltävlingar hittills har körts med följande placeringssiffror i klassen H30: 20e (av 74), 23a (104), 24a (78) , 64a (87). Det handlar dock inte om någon formsvacka mot slutet utan om en tidig punktering som förstörde chanserna till en bra placering i det senaste racet.

 

Fredrik Swahn: Själv har jag gjort allt annat än rosat marknaden denna säsong. Jag gillar inte att tjata om skador och detaljer kring dessa, utan summerar bara en ofrivillig frånvaro under denna duathlonsäsong. Året har ägnats åt att stärka min svaga länk, cyklingen, och det har gått väldigt bra. 2012 kommer att bli mitt starkaste år så långt.

 

Bildtexter:

1. Späckhuggar-Mickes hardcore-simning utan brillor förevigades av Evelina Käll.

2. Väsby SS silverlag. Fr.v. Stefhan Andersen, Magnus Nyberg, Jenni Nilsson, Louise Nilsson.

3. En taggad Jenni innan stafetten, tillsammans med lagkopisen Louise och lagansvarige Niclas

4. Jenni sträcker ut. Det ska inte kännas så där Carolina Klüft-roligt hela tiden...

 


Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln