5:a, 6:a och 10:a!

Patrik, här med silverlaget ifrån Terräng-SM i våras. Patrik, Andreas, Brandon Patrik, här med silverlaget ifrån Terräng-SM i våras. Patrik, Andreas, Brandon

Ja, det var helgens SM-placeringar i marathon respektive triathlon för Mantra Sports sponsrade idrottare. Först ut var Patrik Engström i lördagens Stockholm Marathon, tillika SM på distansen. Efter klockrena 3.30-kilometrar rakt igenom hela loppet kunde Patrik springa in som SM-femma och 14:e man totalt på tiden 2.27.21, endast 1.17min ifrån SM-bronset. Ett väldigt starkt resultat av Patrik, och vi gratulerar stort till den viktiga framgången på hemmaplan. Inom kort kan ni räkna med en fyllig rapport på Patriks egen blogg.

 

Dagen efter var det dags för triathlon-SM på olympisk distans (simma 1500m - cykla 40km - springa 10 km) i Hallstahammar. Med 14 grader i vattnet, 10 i luften och regn av varierande intensitet var det bara för Micke Sahlberg att kränga på sig våtdräkten och ge sig ner i sumpvattnet. För mig som fått följa Micke på nära håll under vårens träningsläger var det kul att se att den cykelstyrka han visat på träning nu även fanns där på tävling. Trots en miss i T1:an och krampkänningar under löpningen blev det en 6:e plats för Majken, precis i nivå med målsättningen för dagen.

 

Lagom till damstarten hade solen torkat asfalten och värmt upp luften något, skönt för tjejerna. Jenni hade tyvärr en skakig simning med en del bråk och stök och kom upp en bra bit efter sin förväntade nivå. Cykling och löpning funkade däremot bra och Jenni kunde toffla in under målskynket som 10:a i ett startfält som var lite starkare än tidigare års upplagor. Trots en god totalinsats känns det som om det nu bara kan bli bättre för Jenni.

 

Vi bjussar även på några specialkategorier ifrån helgen

Helgens baissning: Emma "The Blonde Bomb Shell" Graaf Facebookar "utbränd" två dagar innan start och gör sedan sitt livs lopp och går in som stark SM-9:a...Men utklassas i Baisse-SM av Dalmasregementets Åsa som en vecka innan loppet lägger ut röntgenbilder på en muskelbristning, gör ett eget topp-5-SM-tips där konkurrenterna höjs till skyarna, och avslutar med att själv springa in som tvåa! Här har baissningen tagits till en helt ny nivå!

Helgens boss: Den evigt unge Jonas Djurback gör som han vill i SM. Trots att han var aktiv redan innan många av konkurrenterna var rumsrena är han still going strong och ingen verkar riktigt våga utmana.

Helgens missförstånd: Triahlonsporten envisas med att till varje pris köra SM med drafting trots att underlag i form av deltagare saknas. Drafting (tillåtet att ligga på rulle på cykeln) har tillkommit som en nödlösning för att det varit praktiskt omöjligt att hålla isär deltagarna vid stora europacuptävlingar. Men när detta implementeras i de tunna startfält som SM erbjuder blir det ett lotteri. Vissa får genomföra cyklingen solo medan andra kan få lift med varvade konkurrenter eller deltagare ur andra klasser som startat samtidigt. Draftingtävlingarna domineras av duktiga simmare som ofta får en behaglig resa genom cykelmomentet och luras tro att de är redo för internationella tävlingar trots att de inte är i närheten av rätt cykel- och framför allt löpkapacitet. (SM-pallen på damsidan bestod av tre tjejer som avslutade med 42 minuter på milen...). Ingen skugga ska falla över de tjejerna, däremot bör tävlingsformen undvikas så länge det inte går att genomföra en rättvis tävling.

Patrik flankerad av den excentriska italienske demontränaren Lorenzo Lamas Nezi

Bildtexter:

1. Jenni ut på löpet

2. Micke i centrum för allas blickar dan före dan

3. Fröken Frusen testcyklar banan

4. Emma G gränslar sin springare som en hel karl

5. Simstart

6. Slagsmål med 30 ilskna tjejer i 14-gradigt vatten någon?

7. Jenni in action på hojen

8. Åsa A, Dalmasarnas IF. 2:a i Tri-SM, 1:a i Baisse-SM

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar