Pers i comebacken för Patrik Engström

Mantra Sports senaste tillskott i sponsorteamet, FK Studenternas Patrik Engström, slog i helgen till med ett nytt personligt rekord på halvmaran, 1.07.47 i italienska Treviso. 36 sekunder under den gamla noteringen och 26 sekunder under det gamla klubbrekordet.

 

Tävlingen går egentligen över fulla maratondistansen men med en officiell tidtagning halvvägs kan man välja att kliva av där och få en giltig notering på halva sträckan. Hur kunde då Patrik, som har en lång skadeperiod (sensommar+höst) bakom sig, ändå få till en förberedelse som räckte till nytt pers på en så tuff sträcka som halvmaran?

 

-Fram till slutet av oktober var det mest cykelträning och rehab som gällde. Trots att cyklingen inledningsvis kändes lite trist och enformig så snittade jag 60 km om dagen på min Cannondale cykelcross och så småningom började jag faktiskt motvilligt erkänna att det här med cykel kanske inte var helt tråkigt ändå. Men när kylan kom och jag fick ställa upp den på trainern var det ju inte direkt så att mysfaktorn ökade. Självklart var det förhoppningen om att återgången till löpning skulle gynnas av cykelträningen som drev mig till att trampa på. Och det har gett såväl mental styrka som bra resultat och när jag väl kom igång med löpningen gick det snabbt framåt. Sedan nyår har jag kunnat snitta 14 mil i veckan och märkt att kroppen svarat bra.

 

Vad väntar härnäst?

Nästa stora mål är Stockholm Marathon den 28 maj och dessförinnan går Terräng-SM i Uppsala den 17 april. Jag kommer bara att springa långa banan, 12 km, som går på söndagen. Uppladdningen blir väl sisådär, dels kommer halvmaran att sitta i kroppen i några dagar och dels vankas en semesterresa till Åre i nästa vecka tillsammans med både jobbarkompisar och familj. Jag har svårt att tro att jag får med mig någon i det sällskapet och i den miljön på tuffa terrängintervaller...

 

Tack för pratstunden och lycka till! Vi kommer naturligtvis att vara på plats på hemmaplan vid Terräng-SM i Uppsala för att se dig klättra i backarna runt slottet!

 

Patriks tävlingsrapport och hemsida hittar du här!

Etiketter: träning patrik tävling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln