Camp Florida presenterar -Daniel Engblom

Daniel "Man Boy" Engblom har figurerat tidigare på bloggen. Då under artistnamnet Mr Ready For Action. Efter att ha adopterats på halvtid in i det Swahn/Nilssonska hemmet skrev han tidigt i somras på för Camp Florida och tog i samma veva sina första trevande simtag.

Tre år tidigare träffade jag denna mansvalp för första gången, då en lite skränig pojkvasker som tydligt deklarerade att "Det här med löpning verkar jääävligt gay. Tights och sånt...nej du killen, jag sysslar bara med utförsåkning och stickar mössor." Tre veckor senare står han fullkittad i rosa tights, skor och löparjacka och viskar till expediten "Om du har ear bags och hårband i samma färg så köper jag hela paketet".

 

Och köpt hela paketet är precis vad han gjort, även cykling och simning har kommit in på programmet och multitalang som han är har han tagit till sig det hela på ett fint sätt. Jag glömmer inte testpasset i simhallen för några veckor sen där den överdrivet ödmjuke pojken föreslog "Fredrik, nån gång när du har ett lugnt pass och känner dig sliten kanske vi kan köra på samma bana...så kan du ju simma åttor omkring mig och rädda mig om jag drunknar" Fem minuter senare var katastrofen ett faktum, Danne hade simmat ifrån mig med 20 sekunder på 400 meter (en evighet) och inget blev sig nånsin likt igen.

Daniel har blandat friskt i sitt träningsupplägg, det är svårt att presentera en "typvecka" så istället lyfter jag fram några nyckelpass och block som förekommit under lägret:


-5 h cykel i sällskap med träningsmonstret Stefhan Andersen, utan att wheel-sucka en endaste minut.
-2 h duathlonintervaller med bl.a. den svenska mästaren utan att släppa rullen på cykeln ett enda varv.
-3-dagarsblock enligt modell: Förmiddag 2h tung styrketräning med fokus på bröst och biceps. Eftermiddag fosterställning samt intag av 6 L mjölk.

Korta fakta

  • Lars Daniel John Man Boy Engblom föddes i Sollentuna den 14 februari 1985
  • Övriga intressen: utförsåkning, resor, hitta nya utmaningar, måla hus, lyssna på musik och kolla på film.
  • Positiva egenskaper: oftast glad och framför allt väldigt bra på att göra andra glada genom peppning och stöd, efter ett pass där någon kört extra bra är Danne alltid först fram och high-fivar, även de gånger han själv blivit tilltufsad. Bangar Aldrig.
  • Särskilda kännetecken: frisyr och smile som en teenage rockstar, riktigt risiga tånaglar samt en totalt hårlös bringa. Men framför allt: drygt halvvägs ner på den allt mer tvättbrädelika magen finns en hålighet, där har navelsträngen suttit och än idag kommer den väl till pass. Varje(!) kväll klockan 8 kopplar han upp naveln via Skype på sin medhavda laptop. På andra sidan klotet, hemma i Sollentuna, sitter mamma Engblom med sin halva av strängen och skickar över obegränsat med bullar, godis, seriemagasin och inte minst massor, massor av kärlek.

Bilder:

1. Hyfsat nöjd efter att ha hittat en halvkilos morotskaka. Iklädd egenvirkad mössa

2. Mr Smile får alla glada

3. Cykelfika med Stefhan

4. Cykel med Jenni

5. Pain is temporary...

6. Duathlonintervaller med Micke, en solig och hård dag

7. Mr Stek på en avstickare till Miami

8. Enjoying the sweet life

9. Miami Beach

10. Grodperspektiv på talangfull simmare

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln